De headline of kopregel van je LinkedIn-profiel staat direct onder je naam. Deze regel verschijnt bij zoekopdrachten in LinkedIn en bij berichten die je met LinkedIn verstuurt.
LinkedIn plaatst daar automatisch je huidige of meest recente functietitel en werkgever. Maar deze regel kun je ook aanpassen en gebruiken om op te vallen.
Wat is het doel van de kopregel?
In de kopregel vertel je wat je doet en welke waarde je wilt toevoegen aan een organisatie. Het is een belangrijk onderdeel van je profiel en meer dan alleen je functietitel op je visitekaartje.
Wat is de lengte van de kopregel?
In juni 2020 is de lengte van verandert van 120 naar 220 tekens. Op veel plekken op LinkedIn (bijvoorbeeld bij zoekopdrachten) zullen die 220 tekens niet allemaal getoond worden. De eerste 65 tot 70 tekens worden wel getoond. Hierin zet je dan ook de belangrijkste zaken.
Waarom moet je zoekwoorden opnemen?
In je kopregel neem je de zoekwoorden of zoekregels op waarop jij gevonden wilt worden. Zeker wanneer je een zelfstandig ondernemer bent, zijn ze belangrijk omdat ze doorslaggevend zijn in je vindbaarheid voor eventuele klanten.
Voorbeeld van een goede kopregel in LinkedIn
Hieronder zie je een voorbeeld van een goede kopregel en eentje die te weinig zegt over de toegevoegde waarde van de persoon zelf.
Zo wel: Copywriter | Webredacteur | Allround tekstschrijver | Ik zorg ervoor dat jouw boodschap aankomt. | Gegarandeerd!
Zo niet: Redacteur
Hoe wijzig je de kopregel?
- Klik bovenaan je LinkedIn-homepagina op ‘Ik’.
- Klik in het menu dat dan verschijnt op ‘Profiel weergeven’.
- Klik vervolgens op het pictogram met het potloodje om de kop te gaan bewerken.
- Er verschijnt dan een pop-upvenster met de naam ‘Introductie bewerken’. Daar ga je naar ‘Kopregel’.
- Wijzig de kopregel en gebruik daarvoor maximaal 220 tekens.
- Klik tot slot op ‘Opslaan’.
Zet je notificaties uit voordat je gaat wijzigen
Voordat je de kopregel gaat aanpassen, is het slim om je notificaties uit te schakelen.
Je connecties krijgen dan geen bericht (notificatie) van elke kleine wijziging die je doorvoert.
Hoe je de notificaties uitzet, lees je in de blogpost ‘LinkedIn-profiel bijwerken en updaten? Dan activiteitenbroadcast uitschakelen‘.
Ben je klaar met het aanpassen? Zet dan de notificaties weer aan.
Gratis e-book met tips voor je LinkedIn-profiel, cv en sollicitatiebrief
Meer tips lees je in het gratis e-book De magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief. Ontdek hierin hoe je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief elkaar kunnen versterken.